fr  | nl

Smart News

NICE GRID project

Succesvol eilandwerking gedurende 5 uur

Grensverleggend energieopslagsysteem ondersteunt met succes een district dat geïsoleerd is van het elektriciteitsnet voor een recordduur van 5 uur, zonder onderbreking voor consumenten.
In de modus losgekoppeld of “eilandwerking” blijven klanten beleverd via het PCS² energieopslagsysteem van Socomec en fotovoltaïsche productie.
De loskoppeling kan gepland worden om de belasting te verlagen op het hoofdstroomnet, of kan onvoorzien zijn, vanwege een stroomonderbreking.
De oplossing “netwerk eiland” van Socomec is gebaseerd op de SUNSYS PCS² vermogensomzetter en opslagcontrole- en -bedieningssysteem dat de loskoppeling en aansluiting beheert van het district van/op de hoofdstroomvoorziening.
Bij gebruik van netwerk eiland, beheren de SUNSYS PCS² systemen de spanning en frequentie van het laagspanningsnetwerk.
Wanneer het genereren van fotovoltaïsche energie groter is dan het verbruik, worden de accu's opgeladen, dus wordt de periode van eilandwerking verlengd.

 

Zie ook:
> SUNSYS PCS2 twee-weg omzetter
> Het project van het Nice Grid

European Utility Week 2015

Breng ons een bezoek van 3 tot 5 november op de tentoonstelling van de "European Utility Week" in Wenen (Oostenrijk) en ontdek onze innovaties voor een Smart Grid.
U kunt ons vinden op Stand A.h33, Hall A, Paviljoen Frankrijk.

 

> Klik hier om meer te weten te komen over de EUW 2015

NICE GRID project

Succesvolle tests met eilandwerking van een district

SUNSYS PCS² energieopslagomzetters zijn de belangrijkste elementen van de innovatie die de functie "netwerk eiland" in de NICE GRID demonstratie is. Deze eenheden kunnen onafhankelijk elke zone van laagspanning voorzien, met behulp van in accu's opgeslagen energie en de fotovoltaïsche productie van het district.
SUNSYS PCS² eenheden beheren de loskoppeling, synchronisatie en aankoppeling van het district van/op het hoofdnetwerk ERDF zonder enige onderbreking van de service voor consumenten of producenten.
Na het onder de indruk raken van de teams van EDF tijdens de tests die werden uitgevoerd op Concept Grid (het testplatform voor slimme elektrische stroomnetten), zijn er SUNSYS PCS² omzetters geïnstalleerd in Carros, vlakbij Nice, voor gebruik in een echte situatie. In begin september werkte het testdistrict van Carros succesvol verschillende keren in eiland netwerk. 
De volgende stap vindt plaats in oktober, waar eilandwerking over een langere periode getest zal worden

 

> Klik hier om meer te weten te komen over Nice Grid

Socomec, partner van de Intelligent Building Show, IBS

Socomec is een partner van de Intelligent Building Show, IBS, die aanstaande 7 en 8 oktober op de Paris Expo, Porte de Versailles gehouden zal worden.
Tijdens dit evenement zullen zowel Smart City als Smart Grid gepresenteerd worden. 
Ontdek al onze oplossingen op Stand D18. 

 

> Klik hier om meer te weten te komen over de tentoonstelling IBS

Oplossing: DIRIS Digiware

Een nieuw multi-circuit plug and play meet- en bewakingssysteem

Met de bewaking van een laagspanningsdistributienetwerk of een commercieel gebouw, zorgt het DIRIS Digiware systeem voor een revolutie in de wereld van elektrische meting, door een hoge mate van flexibiliteit te bieden aan installaties in combinatie met een snelle en gemakkelijke aansluiting en configuratie.

 

De voordelen van DIRIS Digiware zijn talrijk:

  • Verlaging van investering tot 30%
  • 4 maal sneller te installeren dankzij de plug & play sensorverbinding
  • Centralisatie van vele functies met inbegrip van display, spanningsmeting, hulpvermogen
  • Bewaking van uw volledige installatie vanaf een enkele module
  • Hoge meetnauwkeurigheid

> Ontdek onze speciale DIRIS Digiware website